Skip to main content

Udskiftning af loftlem

Boligejere, der får udskiftet deres loftlem, kan spare penge på varmeregningen, samtidig med de får en hurtigere og lettere adgang til deres loft.

3 gode grunde til at få udskiftet loftlemmen

 • Spar penge på varmeregningen

 • Få hurtigt og let adgang til loftet

 • Du får et bedre indeklima med mindre træk

Få et gratis tjek om din loftlem kan udskiftes

Tast din adresse herunder og se ledige tider, og book online.

Husk, vi har 90 dages prisgaranti +5% yderligere i rabat.
læs mere her.
loftlem hold
halbergs firma bil
loftlem udskiftnings hold
arbejder på udskiftning af loftlem

Se hvordan vi udskifter en loftlem

Derfor skal du få udskiftet din loftlem

En uisoleret loftlem er ofte årsag til træk og kulde trænger ned i boligen. Det kan give et dårligt indeklima, og koste at man skal skrue unødvendigt meget op for varmen.

Hvis en sådan loftlem udskiftes til en ny og isoleret loftlem, vil dette træk forsvinde, og man kan spare mange penge på varmeregningen.

En ny loftlem, kan også indeholde en integreret stige, så man kan få en hurtig og nem adgang til ens loft fremadrettet.

frederik halbergs

6 gode grunde til
at vælge Halbergs

Vi har plantet over 5.500 træer i samarbejde med Plant Et Træ, og flere kommer til.

Vi får gode anmeldelser på Trustpilot, og vores kunder anbefaler os.

Vi er medlem af Byg Garanti, og vores medarbejdere er på dansk overenskomst.

Vi har uddannede energivejledere fra teknologisk institut.

Vi er godt forsikret hos Topdanmark, så hvis en skade sker, er vi dækket ind.
Vi har højeste kreditværdighed, det er din økonomiske sikkerhed i valget af Halbergs.

Se hvad det koster at
få udskiftet din loftlem

Udfyld formularen herunder, så sender vores system automatisk en pris med det samme.
frederik halbergs hulmur

4 gode grunde til at
udskifte din loftlem

Spar penge
Gamle loftlemme er oftest dårligt isoleret. Med en ny loftlem lader du ikke varmen i din bolig slippe ud.
Investering i boligen
Det er en investering i boligen at få udskiftet loftlemmen. Du får pengene tilbage i form af værdistigning og varmebesparelse.
Mindre træk og kulde
Du får en bedre boligkomfort med mindre kuldetræk.
Let adgang til loftet
Der er oftest en stige indbygget på loftlemmen, så det giver let og hurtig adgang til dit loft.

Hør hvad vores kunder siger


Mads Peter

Hør hvordan Mads’ oplevelse har været, da han fik hulmursisoleret af Halbergs.


Peter

Peter har fået hulmursisoleret sin bolig, hør hvad han siger om Halbergs.


Christian

Hør hvordan Christians oplevelse er omkring Halbergs og hulmursisolering.
LL
5 out of five star rating on Trustpilot
Konsulent kom til aftalte tidspunkt
Konsulent kom til aftalte tidspunkt. Venlig og lyttende. Grundig og god til at forklare hvad tilbuddet indeholder.

Lær os bedre at kende


halbergs firmabil bagende
halbergs loftisolering
halbergs medarbejder loftisolering
loftisolering halbergs
halbergs firmabil side
loftisolering af hus
halbergs husarbejde

Vi giver 15 års garanti

Halbergs giver 15 års garanti på arbejdet, når du får udført en udskiftning af din loftlem. Det betyder, at skulle det vise sig, at der er mangler i arbejdet, så kommer vi igen og retter op på det uden yderligere omkostninger.

Spørgsmål og svar angående udskiftning af loftlem

Vi har mange års erfaring med udskiftning af loftlemme for danske husejere. Vi har i den forbindelse opnået stor viden indenfor området. Den viden vil vi meget gerne dele med dig, og vi har derfor svaret på nogle af de typiske spørgsmål, der opstår omkring loftlemme og udskiftning af loftlemme.

Hvis ikke du finder svar på dine spørgsmål her, er du velkommen til at kontakte os på tlf.: 86518005 eller udfylde vores formular øverst på siden, så kontakter vi dig.

Hvad er en loftlem?

En loftlem er den lille lem, du åbner for at komme op på dit loftrum. De loftrum som en loftlem fører op til, er ikke opvarmede, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på om denne lem er tæt og isoleret, da varmen fra boligen ellers kan trænge ud her.

Ældre loftlemme er ikke altid fasmonterede med et hængset, men kan bare være en løs plade, som skubbes op lægges på loftet. Ofte skal der bruges en stige eller noget tilsvarende at stå på, for at komme op på selve loftrummet.

Den nye loftlem er konstrueret sådan, at lemmen åbnes ned i boligen. Samtidig kommer der en stige til syne, som kan foldes ud, hvorefter man nemt og hurtigt kan komme op på loftet.

Kan min loftlem udskiftes?

Langt de fleste loftlemme har standardmål, og det vil derfor være nemt at finde en ny loftlem, som passer ind, der hvor den gamle har siddet. Men selv hvis dette ikke skulle være tilfældet, så kan man sagtens få bygget en ny loftlem, der passer på dine mål.

ny loftlem i hus

Kan det kræve efterfølgende malerarbejde?

Nogle loftlemme kan vi skifte uden det kræver indgreben i loftet. Men andre gange kan vi ikke. Derfor kan du forvente, at alt afhængigt af hvordan din bolig er, så kan det kræve noget spartle og malerarbejde som Halbergs ikke udfører. Oftest er det noget du kan udføre selv.

Hvorfor skal jeg udskifte min loftlem?

Loftlemmen udgør ofte den svageste del af din loftisolering. Gamle loftlemme består typisk af en træplade, som isolerer meget dårligt. Konsekvensen er, at den varme luft nede fra boligen vil bevæge sig hurtigt op igennem loftlemmen og forsvinde ud i det kolde loftrum.

varmetab i hus visuel

Derudover har gamle loftlemme utætheder eller slutter ikke helt tæt til. Hvis dette er tilfældet, vil den varme luft kunne strømme direkte ud igennem disse sprækker. Samtidig vil den kolde luft fra loftrummet kunne trække ned i din bolig. Hvis dette er tilfældet, fører det til endnu større varmetab end når varmen bevæger sig gennem den tynde loftplade.

varmetab i hus visuel 2

I begge tilfælde vil loftlemmen være skyld i et stort varmetab fra boligen, hvilket viser sig i din varmeregning. I mødet mellem den kolde og varme luft, vil der ligeledes opstå kondens, hvilket giver grobund for svamp og råd.

Hvorfor isolerer nogle materialer bedre end andre?

Varme bevæger sig hurtigere i nogle materialer end i andre. Denne egenskab kaldes materialets varmeledningsevne, som angives med en såkaldt λ-værdi (udtales lambda værdi). Materialer med en stor λ-værdi er gode til at lede varmen, og omvendt er en lille λ-værdi et udtryk for, at materialet har en dårlig evne til at lede varmen.

Tørt fyrretræ har en λ-værdi på omkring 0,12 W/mK, hvorimod moderne isoleringsmaterialer har en λ-værdi på 0,04 W/mK. Det betyder, at et typisk isoleringsmateriale leder varmen 3 gange dårligere end fyrretræ, hvilket fortæller, hvor betydeligt det er at anvende isoleringsmaterialer i sit hus.

Stillestående luft har en meget lille λ-værdi på 0,025 W/mK, hvilket er grunden til at isoleringsmaterialer netop består af små celler/lommer med luft. Derudover er det vigtigt, at selve materialet, der indkapsler luften, også er dårlig til at lede varmen (har en lille λ-værdi).

visuel lambda

Et materiales λ-værdi fortæller, hvor hurtigt varmen ledes gennem materialet. En stor λ-værdi betyder, at varmen ledes hurtigt, og materialet dermed isolerer dårligt. Omvendt betyder en lille λ-værdi, at materialet isolerer effektivt. 

Hvordan udregner man isoleringsevnen af en loftlem?

Et materiales isoleringsevne afhænger både af materialets λ-værdi (se beskrivelse herover) og tykkelsen af materialet. Kender man disse to værdier, kan man beregne isoleringens U-værdi. U-værdien fortæller, hvor meget energi (målt i Watt), der forsvinder ud igennem hver kvadratmeter m2 af isoleringsmaterialet, når der er en 1 grads temperaturforskel på hver side af isoleringsmaterialet.

For at beregn U-værdien for et isoleringsmateriale, skal man bruge varmeledningsligningen:
q = λ × ΔT / Δx.
Indsætter man i denne ligning λ-værdien og tykkelsen af isoleringsmaterialet Δx (og sætter temperaturforskellen ΔT til 1), så får man U-værdien.

En gammel loftlem består ofte af massivt træ, som har en λ-værdi på 0,12W/mK. For en loftlem af massivt træ med en tykkelse på 5 cm (0,05m) finder vi en U-værdi på:
0,12 W/mK × 1 / 0,05 m = 2,4 W/m2K.

Den nye loftlem, som vi kan installere for dig, er opbygget af en kerne med 46 mm Ekspanderet Polystyren (λ-værdi = 0,032W/mK), som er omsluttet af 2 x 3 mm HDF plader på hver side. HDF har en λ-værdi på 0,115 W/mK. HDF pladerne udgør 11,5% af lemmens samlede tykkelse af loftlemmen. Vi kan dermed beregne den nye loftlems U-værdi som:
((100%-11,5%) × 0,032 W/mK + 11,5% × 0,115 W/mK) × 1/ (0,046m + 0,006m) = 0,8 W/m2K

Hvor meget bedre isolerer en ny loftlem?

Ovenfor fremgår det, hvordan U-værdien for en ny og en gammel loftlem kan beregnes. Og netop U-værdien fortæller, hvor meget energi (varme), der bevæger sig ud igennem loftlemmen pr m2.

I ovenstående eksempel har vi beregnet U-værdien for en gammel massiv loftlem i træ, som vi finder til at være 2,4 W/m2K. U-værdien for en ny loftlem er 0,8 W/m2K. Med udgangspunkt i disse beregninger får vi, at den nye loftlem isolerer 2,4 / 0,8 = 3 gange bedre end den gamle loftlem.

Derudover er den nye loftlem udstyret med en lufttæt isolerende gummifuge, som sikrer, at der ikke strømmer luft ud langs kanten af loftlemmen. Er din gamle loftlem utæt i kanterne, vil du opleve en endnu større forbedring ved at skifte til en ny.

Den nye loftlem isolerer dermed 2,4 / 0,8 = 3 gange bedre end den gamle lem. Derudover er den nye loftlem udstyret med en lufttæt isolerende gummifuge, som sikrer, at der ikke strømmer luft ud langs kanten af loftlemmen. Er din gamle loftlem utæt i kanterne, vil du opleve en endnu større forbedring ved at skifte til en ny.

visuel billed af ekspanderet polystyren

Den nye loftlem har en kerne, som består af ekspanderet polystyren, som er opbygget af en masse små celler/kugler, som indeholder stillestående loft. Denne kombination af polystyren og stillestående luft giver en meget høj isoleringsevne.

Hvilke fordele er der ved den nye loftlem?

Først og fremmest er den bedre isoleringsevne en kæmpe fordel ved den nye loftlem. Der er to overordnede årsager til, at du opnår bedre isolering med den nye loftlem. For det første er isoleringsevnen af den nye lem meget bedre, fordi den indeholder en kerne af ekspanderet polystyren. Sammenlignet med en gammel loftlem bestående af 50mm massivt træ, så isolerer den nye loftlem 200 % bedre.

Derudover er den nye loftlem tætnet med en gummiliste langs med kanten, som gør, at den lukker helt tæt, så der ikke er risiko for, at der kan strømme luft ned langs lemmens kanter.

Gamle loftlemme ligger i nogle tilfælde løst, og ved kraftige vinde kan man opleve, at loftlemmen bliver suget op. Den nye loftlem sidder fast, og kan kun åbnes ved, at man aktiverer en knap nedefra. Gummifugen langs lemmens kant sikrer ligeledes, at det ikke trækker, når der dannes undertryk på loftet under kraftig blæst.

Den nye loftlem har en indbygget stige, som kommer til syne, når lemmen åbnes. Det gør det nemt hurtigt at komme op på loftet, uden at du først skal hente en stige og stille den op under din loftlem.

gammel loftlem

Der kan være et enormt varmetab forbundet med en gammel loftlem. En ny loftlem isolerer 200% bedre end en gammel loftlem bestående af 50mm massivt træ. Derudover har den nye loftlem en indbygget gummiliste, som sikrer, at der ikke slipper træk ned langs kanten af loftlemmen.

Kan det stoppe træk i boligen?

En loftlem, der er dårligt isoleret, og måske samtidig er utæt, kan være årsag til træk i boligen, som giver dårligt indeklima.

Hvor lang tid tager det at få udskiftet en loftlem?

Det tager typisk en halv arbejdsdag at udskifte en loftlem.

Kan man bruge boligen imens loftlemmen sættes i?

Ja, du kan sagtens være hjemme og benytte boligen, mens vi sætter en ny loftlem i din bolig.

Derfor skal du vælge Halbergs

Vi er certificeret
Halbergs er certificeret hos CBI Danmark. Dette er din garanti for at vi kan rådgive og vejlede samt er fagligt klædt på til at udføre isoleringsopgaver.

Du er vores bedste ambassadør
Når vi har udført en opgave på din bolig, er det vigtigt for os, at du er tilfreds, så du altid varmt kan anbefale os videre til andre.

Vi rydder op efter os

Vi kender det alle sammen; håndværkeren har lavet arbejdet, men der er byggerod og beskidt. Det skal du ikke være nervøs for, når du vælger Halbergs. Det betyder meget for os, at du er tilfreds med det arbejde, vi udfører. Derfor rydder vi op efter os og gør rent, hvor vi har arbejdet.

penge i hånd ikon

Halbergs giver prisgaranti på udvalgte produkter/ydelser

Det skal være trygt at vælge Halbergs, derfor giver vi prisgaranti +5% yderligere i rabat – så får du et billigere tilbud, matcher vi prisen. Vilkårerne for prisgarantien kan ses herunder:

Sammenlignelige virksomheder

 • Medlem af anerkendt garantiordning, eksempelvis Dansk Byggeri, og derved under Byg Garanti ordningen.
 • Alt arbejde udføres af medarbejdere under dansk overenskomst med 3F.
 • Virksomheden har minimum leveret to årsregnskaber med positivt resultat – din sikkerhed for de kan levere garantien. 

Sammenlignelige produkter/tilbud

 • Nøjagtig antal m2 og eller m3 skal fremgå af tilbuddet vi skal prismatche imod.
 • Produktet der eventuelt installeres skal fremgå af tilbuddet vi skal prismatche imod.
 • Ydelsen der udføres skal specificeres, så det tydeligt kan ses om det er samme services der leveres. 
 • Produktet/tilbuddet skal være tilgængeligt for alle at købe.

Hvornår gælder prisgarantien

 • Prisgarantien gælder i 90 dage, fra den dato der fremgår af din ordrebekræftelse.
 • Prisgarantien gælder kun på tilbud der er på max 50.000 kr. eller derunder.

Vi giver prisgaranti på flg. produkter:

 • Loftisolering
 • Hulmursisolering
 • Isolering af skunk
 • Fliserens
 • Udskiftning af loftlem

Kan det betale sig at udskiftet loftlemmen?

Har du en dårlig, eller ikke isoleret loftlem, så kan det betale sig at udskifte med en moderne og isoleret loftlem, for at kulden ikke skal slippe ind i boligen.

Hvad koster en ny loftlem?

Det kommer an på om en standard loftlem kan benyttes, eller der skal laves en skræddersyet loftlem. Benyt vores prisberegner på hjemmesiden, og få din pris med det samme.

Får jeg bedre indeklima?

Ja, dit indeklima vil blive bedre, når du får en isoleret loftlem i din bolig. Træk fra loftlemmen kan forsvinde.

Har i 90 dages prisgaranti på udskiftning af loftlem?

Ja, vi tilbyder 90 dages prisgaranti på udskiftning af loftlem, også efter at opgaven er udført.