Boligejere, der får udskiftet deres loftlem, kan spare penge på varmeregningen, samtidig med de får en hurtigere og lettere adgang til deres loft.
3 gode grunde til at få udskiftet loftlemmen
Spar penge på varmeregningen
Få hurtigt og let adgang til loftet
Du får et bedre indeklima med mindre træk
Derfor giver vi prisgaranti – så får du et billigere tilbud, matcher vi prisen og giver yderligere 5% i rabat. Vilkårerne for prisgarantien kan ses herunder:
Sammenlignelige virksomheder
Sammenlignelige produkter/tilbud
Hvornår gælder prisgarantien
En uisoleret loftlem er ofte årsag til træk og kulde trænger ned i boligen. Det kan give et dårligt indeklima, og koste at man skal skrue unødvendigt meget op for varmen.
Hvis en sådan loftlem udskiftes til en ny og isoleret loftlem, vil dette træk forsvinde, og man kan spare mange penge på varmeregningen.
En ny loftlem, kan også indeholde en integreret stige, så man kan få en hurtig og nem adgang til ens loft fremadrettet.
Vi har plantet over 5.500 træer i samarbejde med Plant Et Træ, og flere kommer til.
Vi får gode anmeldelser på Trustpilot, og vores kunder anbefaler os.
Vi har uddannede energivejledere fra teknologisk institut.
Halbergs giver 15 års garanti på arbejdet, når du får udført en udskiftning af din loftlem. Det betyder, at skulle det vise sig, at der er mangler i arbejdet, så kommer vi igen og retter op på det uden yderligere omkostninger.
Vi har mange års erfaring med udskiftning af loftlemme for danske husejere. Vi har i den forbindelse opnået stor viden indenfor området. Den viden vil vi meget gerne dele med dig, og vi har derfor svaret på nogle af de typiske spørgsmål, der opstår omkring loftlemme og udskiftning af loftlemme.
Hvis ikke du finder svar på dine spørgsmål her, er du velkommen til at kontakte os på tlf.: 86518005 eller udfylde vores formular øverst på siden, så kontakter vi dig.
En loftlem er den lille lem, du åbner for at komme op på dit loftrum. De loftrum som en loftlem fører op til, er ikke opvarmede, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på om denne lem er tæt og isoleret, da varmen fra boligen ellers kan trænge ud her.
Ældre loftlemme er ikke altid fasmonterede med et hængset, men kan bare være en løs plade, som skubbes op lægges på loftet. Ofte skal der bruges en stige eller noget tilsvarende at stå på, for at komme op på selve loftrummet.
Den nye loftlem er konstrueret sådan, at lemmen åbnes ned i boligen. Samtidig kommer der en stige til syne, som kan foldes ud, hvorefter man nemt og hurtigt kan komme op på loftet.
Langt de fleste loftlemme har standardmål, og det vil derfor være nemt at finde en ny loftlem, som passer ind, der hvor den gamle har siddet. Men selv hvis dette ikke skulle være tilfældet, så kan man sagtens få bygget en ny loftlem, der passer på dine mål.
Nogle loftlemme kan vi skifte uden det kræver indgreben i loftet. Men andre gange kan vi ikke. Derfor kan du forvente, at alt afhængigt af hvordan din bolig er, så kan det kræve noget spartle og malerarbejde som Halbergs ikke udfører. Oftest er det noget du kan udføre selv.
Loftlemmen udgør ofte den svageste del af din loftisolering. Gamle loftlemme består typisk af en træplade, som isolerer meget dårligt. Konsekvensen er, at den varme luft nede fra boligen vil bevæge sig hurtigt op igennem loftlemmen og forsvinde ud i det kolde loftrum.
Derudover har gamle loftlemme utætheder eller slutter ikke helt tæt til. Hvis dette er tilfældet, vil den varme luft kunne strømme direkte ud igennem disse sprækker. Samtidig vil den kolde luft fra loftrummet kunne trække ned i din bolig. Hvis dette er tilfældet, fører det til endnu større varmetab end når varmen bevæger sig gennem den tynde loftplade.
I begge tilfælde vil loftlemmen være skyld i et stort varmetab fra boligen, hvilket viser sig i din varmeregning. I mødet mellem den kolde og varme luft, vil der ligeledes opstå kondens, hvilket giver grobund for svamp og råd.
Varme bevæger sig hurtigere i nogle materialer end i andre. Denne egenskab kaldes materialets varmeledningsevne, som angives med en såkaldt λ-værdi (udtales lambda værdi). Materialer med en stor λ-værdi er gode til at lede varmen, og omvendt er en lille λ-værdi et udtryk for, at materialet har en dårlig evne til at lede varmen.
Tørt fyrretræ har en λ-værdi på omkring 0,12 W/mK, hvorimod moderne isoleringsmaterialer har en λ-værdi på 0,04 W/mK. Det betyder, at et typisk isoleringsmateriale leder varmen 3 gange dårligere end fyrretræ, hvilket fortæller, hvor betydeligt det er at anvende isoleringsmaterialer i sit hus.
Stillestående luft har en meget lille λ-værdi på 0,025 W/mK, hvilket er grunden til at isoleringsmaterialer netop består af små celler/lommer med luft. Derudover er det vigtigt, at selve materialet, der indkapsler luften, også er dårlig til at lede varmen (har en lille λ-værdi).
Et materiales λ-værdi fortæller, hvor hurtigt varmen ledes gennem materialet. En stor λ-værdi betyder, at varmen ledes hurtigt, og materialet dermed isolerer dårligt. Omvendt betyder en lille λ-værdi, at materialet isolerer effektivt.
Et materiales isoleringsevne afhænger både af materialets λ-værdi (se beskrivelse herover) og tykkelsen af materialet. Kender man disse to værdier, kan man beregne isoleringens U-værdi. U-værdien fortæller, hvor meget energi (målt i Watt), der forsvinder ud igennem hver kvadratmeter m2 af isoleringsmaterialet, når der er en 1 grads temperaturforskel på hver side af isoleringsmaterialet.
For at beregn U-værdien for et isoleringsmateriale, skal man bruge varmeledningsligningen:
q = λ × ΔT / Δx.
Indsætter man i denne ligning λ-værdien og tykkelsen af isoleringsmaterialet Δx (og sætter temperaturforskellen ΔT til 1), så får man U-værdien.
En gammel loftlem består ofte af massivt træ, som har en λ-værdi på 0,12W/mK. For en loftlem af massivt træ med en tykkelse på 5 cm (0,05m) finder vi en U-værdi på:
0,12 W/mK × 1 / 0,05 m = 2,4 W/m2K.
Den nye loftlem, som vi kan installere for dig, er opbygget af en kerne med 46 mm Ekspanderet Polystyren (λ-værdi = 0,032W/mK), som er omsluttet af 2 x 3 mm HDF plader på hver side. HDF har en λ-værdi på 0,115 W/mK. HDF pladerne udgør 11,5% af lemmens samlede tykkelse af loftlemmen. Vi kan dermed beregne den nye loftlems U-værdi som:
((100%-11,5%) × 0,032 W/mK + 11,5% × 0,115 W/mK) × 1/ (0,046m + 0,006m) = 0,8 W/m2K
Ovenfor fremgår det, hvordan U-værdien for en ny og en gammel loftlem kan beregnes. Og netop U-værdien fortæller, hvor meget energi (varme), der bevæger sig ud igennem loftlemmen pr m2.
I ovenstående eksempel har vi beregnet U-værdien for en gammel massiv loftlem i træ, som vi finder til at være 2,4 W/m2K. U-værdien for en ny loftlem er 0,8 W/m2K. Med udgangspunkt i disse beregninger får vi, at den nye loftlem isolerer 2,4 / 0,8 = 3 gange bedre end den gamle loftlem.
Derudover er den nye loftlem udstyret med en lufttæt isolerende gummifuge, som sikrer, at der ikke strømmer luft ud langs kanten af loftlemmen. Er din gamle loftlem utæt i kanterne, vil du opleve en endnu større forbedring ved at skifte til en ny.
Den nye loftlem isolerer dermed 2,4 / 0,8 = 3 gange bedre end den gamle lem. Derudover er den nye loftlem udstyret med en lufttæt isolerende gummifuge, som sikrer, at der ikke strømmer luft ud langs kanten af loftlemmen. Er din gamle loftlem utæt i kanterne, vil du opleve en endnu større forbedring ved at skifte til en ny.
Den nye loftlem har en kerne, som består af ekspanderet polystyren, som er opbygget af en masse små celler/kugler, som indeholder stillestående loft. Denne kombination af polystyren og stillestående luft giver en meget høj isoleringsevne.
Først og fremmest er den bedre isoleringsevne en kæmpe fordel ved den nye loftlem. Der er to overordnede årsager til, at du opnår bedre isolering med den nye loftlem. For det første er isoleringsevnen af den nye lem meget bedre, fordi den indeholder en kerne af ekspanderet polystyren. Sammenlignet med en gammel loftlem bestående af 50mm massivt træ, så isolerer den nye loftlem 200 % bedre.
Derudover er den nye loftlem tætnet med en gummiliste langs med kanten, som gør, at den lukker helt tæt, så der ikke er risiko for, at der kan strømme luft ned langs lemmens kanter.
Gamle loftlemme ligger i nogle tilfælde løst, og ved kraftige vinde kan man opleve, at loftlemmen bliver suget op. Den nye loftlem sidder fast, og kan kun åbnes ved, at man aktiverer en knap nedefra. Gummifugen langs lemmens kant sikrer ligeledes, at det ikke trækker, når der dannes undertryk på loftet under kraftig blæst.
Den nye loftlem har en indbygget stige, som kommer til syne, når lemmen åbnes. Det gør det nemt hurtigt at komme op på loftet, uden at du først skal hente en stige og stille den op under din loftlem.
Der kan være et enormt varmetab forbundet med en gammel loftlem. En ny loftlem isolerer 200% bedre end en gammel loftlem bestående af 50mm massivt træ. Derudover har den nye loftlem en indbygget gummiliste, som sikrer, at der ikke slipper træk ned langs kanten af loftlemmen.
En loftlem, der er dårligt isoleret, og måske samtidig er utæt, kan være årsag til træk i boligen, som giver dårligt indeklima.
Det tager typisk en halv arbejdsdag at udskifte en loftlem.
Ja, du kan sagtens være hjemme og benytte boligen, mens vi sætter en ny loftlem i din bolig.
Vi er certificeret
Halbergs er certificeret hos CBI Danmark. Dette er din garanti for at vi kan rådgive og vejlede samt er fagligt klædt på til at udføre isoleringsopgaver.
Du er vores bedste ambassadør
Når vi har udført en opgave på din bolig, er det vigtigt for os, at du er tilfreds, så du altid varmt kan anbefale os videre til andre.
Vi rydder op efter os
Vi kender det alle sammen; håndværkeren har lavet arbejdet, men der er byggerod og beskidt. Det skal du ikke være nervøs for, når du vælger Halbergs. Det betyder meget for os, at du er tilfreds med det arbejde, vi udfører. Derfor rydder vi op efter os og gør rent, hvor vi har arbejdet.
Sammenlignelige virksomheder
Sammenlignelige produkter/tilbud
Hvornår gælder prisgarantien
Vi giver prisgaranti på flg. produkter:
Har du en dårlig, eller ikke isoleret loftlem, så kan det betale sig at udskifte med en moderne og isoleret loftlem, for at kulden ikke skal slippe ind i boligen.
Det kommer an på om en standard loftlem kan benyttes, eller der skal laves en skræddersyet loftlem. Benyt vores prisberegner på hjemmesiden, og få din pris med det samme.
Ja, dit indeklima vil blive bedre, når du får en isoleret loftlem i din bolig. Træk fra loftlemmen kan forsvinde.
Ja, vi tilbyder 90 dages prisgaranti på udskiftning af loftlem, også efter at opgaven er udført.
Ring til os på 86 51 80 05 eller udfyld ring mig op formularen.
Artikler
Halbergs ApS
CVR: 36684224
Vesterbrogade 39, 1. sal
1620 København V
Tlf.: 86 51 80 05
@: kontakt@halbergs.dk
Vi udfører arbejde her: