halbergs termografi

Termografering

Ved at få termograferet din bolig, er det nemt at se hvor din varme slipper ud af boligen henne. Det er tydeligt at få øje på kuldebroer, så der kan sættes ind de rigtige steder.

Der kan termograferes både indvendigt i boligen samt udenpå boligen.

Indenvændigt undersøges der eksempelvis flg. steder:
  • Lofter
  • Vinduer
  • Indvendige vægge
  • Samlinger omkring vægge/lofter/vinduer/døre

Udvendigt undersøges der eksempelvis flg. steder:

  • Gavle
  • Tag
  • Døre
  • Vinduer
  • Mure
 

Billed eksempler på termografering

house halbergs

Termografering: Find ud af om din bolig er dårligt isoleret
Trænger din bolig til efterisolering? Det kan du undersøge med en termografering. En termografering kan nemlig vise dig lige præcis hvor din bolig slipper varme ud.

Hvad er termografering?
Termografering er en metode, som kan måle bølgelængden på den varmeudstråling, som din bolig udsender. Ved at termografere din bolig kan du se lige præcis hvor varmen slipper ud af din bolig.

En termografi udføres ved brug af et infrarødt kamera, som registrerer infrarød stråling. Alle genstande, inklusiv din bolig, udsender infrarød stråling – hvor meget stråling der udsendes afhænger af overfladetemperaturen. Kameraet opfanger disse stråler og omdanner dem til et billede. På billedet kan du se, hvor på din bolig der er særligt varmt og hvor der er koldere. En termografering giver dig altså en varmeteknisk kortlægning af overfladetemperaturen på de forskellige bygningsflader og konstruktioner af din bolig.

Hvad kan du bruge en termografering til?
Ved at få udført en termografisk måling fjerner du tvivlen om, hvorvidt din bolig afgiver varme eller ej. En termografisk måling viser dig nemlig, hvor i din bolig der er utætheder og kuldebroer, samt hvor der mangler isolering. Den kan derfor spare dig en masse håndværkertimer, da den på konkret vis kortlægger, hvor din bolig trænger til at blive efterisoleret. Ved at bruge resultaterne fra termografien og efterisolere der hvor der er behov får du ikke blot en lavere varmeregning, men også et bedre indeklima.

Hvornår på året kan en termografering udføres?
Termografering bør foretages, når der er minimum 10° forskel på temperaturen inde i boligen og udenfor. I Danmark udføres termografering derfor typisk i perioden fra november til april. Derudover bør termograferingen udføres i overskyet vejr, da solens stråler opvarmer din boligs ydre overflader og giver ukorrekte målinger.

Læs mere om isolering og se priser her