Tlf.: 86518005
Få gratis konsulentbesøg
Ring til os på 86518005
- alle hverdage 08.00 - 17.00 og Fredag til 16.00

Sådan får din bolig et bedre energimærke

 

Energimærkning af bygninger har to formål:

  1. Mærkningen skal synliggøre bygningens energiforbrug, og skal derved virke som en form for varedeklaration, når bygningen skal sælges eller udlejes.
  2. Mærkningen skal give et overblik over de energimæssige forbedringer, som er rentable at gennemføre – hvad de går ud på, hvad de koster at gennemfører, og hvor stor besparelse der kan opnås på el- og varmeregningen.

 

Hvordan energimærker man en bolig?

En energikonsulent kommer ud og laver en vurdering og et besvarelsesforslag af boligen. Vurderingen viser hvor stor boligens energiudgifter er ud fra forskellige faktorer så som; isolering, vinduer, varmeinstallationer mv. Konsulenten udarbejder også et besvarelsesforslag der anviser de forbedringer, der er økonomisk rentable at gennemføre i boligen. Forslaget dækker desuden over hvordan og hvor meget man kan reducere energiudgifterne, eksempelvis ved at efterisolere og tætne boligen.

Prisen på at energimærke din bolig ligger mellem 6000-7000 kr. alt efter boligens størrelse.

Hvorfor skal boliger energimærkes?

Energimærket er en vurdering af din boligs energimæssige tilstand. Hvis din bolig skal sælges, er det lovpligtigt at boligen har et gyldigt energimærke, så køberen kan danne sig et overblik over boligens driftsomkostninger. Et godt energimærke viser at boligen er billig at opvarme og at den holder på varmen. Endvidere kan du med fordel få en energikonsulent ud og lave en energimærkning i forbindelse med vurdering af dit hus, med henblik på omlægning af lån.

Efterisolering rykker

Der er mange måder at energioptimerer sin bolig på. Man kan eksempelvis skifte sine gamle vinduer ud med nye lavenergi vinduer. Du kan også skifte dit olie eller gasfyr ud med en miljøvenlig varmepumpe.      De fleste energikonsulenter vil dog først og fremmest råde dig til at efterisolere din bolig alle de steder det er muligt. Det kan eksempelvis være loft, hulmur, skunk og etageadskillelse.

Efterisolering er nemlig den absolut nemmeste, hurtigste, billigste og mest energieffektive måde at rykke din boligs energimærke flere klasser op på skalaen.

Eksempel:

Almindelig murstensvilla fra 1970 som opvarmes med oliefyr, og kun har meget lidt, eller slet ingen isolering i vægge og på loftet, er typisk i energiklasse F-G. Udelukkende ved at efterisolerer, kan boligen rykke helt op i energiklasse C-D.

Efterisolering af din bolig, kan i mange tilfælde rykke boligens energimærke tre til fire klasser op, hvilket kan spare dig rigtig mange penge på varmeregningen, da en topisoleret bolig bruger 3 gange mindre varme, end en dårligt isoleret bolig. Du sikrer dig også mod fremtidige prisstigninger på energi. Desuden er der mange penge at hente hvis du senere hen skal sælge din bolig. Faktisk stiger salgsprisen i gennemsnit hele 300.000 kr. for hver klasse energimærket går op.

Det betaler sig altid (hjem igen) at efterisolere

Ved at tætne og efterisolerer din bolig, skabes der uden tvivl et mærkbart bedre indeklima og langt højere komfort, hvilket mindsker risikoen for udvikling af astma og allergi både hos store og små. Ydermere er det en økonomisk overskudsforretning som i langt de fleste tilfælde betaler sig hurtigt hjem igen. Efterisolering af din bolig er derfor det vigtigste led i bestræbelserne på at reducerer boligens energiforbrug, rykke dit energimærke op, og spare dig for mange tusinde kroner.

Du kan finde energimærket på din bolig ved at følge nedenstående link:

http://sparenergi.dk/forbruger/boligen/energimaerkning-boliger#widget-1

Så simpelt er det at handle med Halbergs

kalender halbergs
1
Kontakt os for at booke en
dag, hvor vi kommer og
besigtiger din bolig
hus halbergs
2
Vi besigtiger din bolig
og giver dig et skræddersyet
tilbud på at udføre arbejdet
vaerktoej halbergs
3
Vi udfører arbejdet til den 
aftalte tid og den aftalte pris
med den bedste kvalitet

Referencer

reedtzholmvej referencer halbergs
Loftisolering sommerhus
Der var kun 100 mm isolering på loftet, så vi efterisolerede med 300 mm papiruldsgranulat. Der er nu et meget bedre indeklima og sommerhuset kan bedre holde varmen.

 

hulmursisolering halbergs
Hulmursisolering af hus
Der var ingen isolering i hulmuren, så vi efterisolerede med papiruldsgranulat og lukkede hullerne pænt igen, så man ikke kunne se dem. Huset kan nu bedre holde på varmen, og væggene inde i huset er ikke kolde længere.
Send prisforespørgsel
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skriv dit post nr.
Invalid Input
halbergs kort

Her arbejder vi

Vi udfører arbejder i hele Danmark og har afdelinger i København, Herlev, Næstved og en samarbejdspartner i Skærbæk.
halbergs dansk byggeri bygge garanti blue

Din garanti

Vi er medlemmer hos Dansk Byggeri, som er din tryghed for en god garanti på det arbejde vi udfører.